Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Krisztus szeret Benneteket! - Elsőáldozók zarándoklata Vasváron

elsoaldozok-zarandoklata-302023. május 18-án újra Vasvár adott otthont az egyházmegye elsőáldozói számára rendezett találkozónak. Nagy lelkesedéssel fogadták a gyerekek a programokat. Stift Zoltán atya rajzzal, Kiss László atya bábozással, verbita szerzetesek és segítőik pedig énekkel, zenével igyekeztek a gyermekek szívébe vésni Krisztus szeretetének üzenetét. A programot Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök atyával szentmise zárta. 

 

elsoaldozok-zarandoklataMintegy 1200 gyermek utazott idén a vasi kegyhelyre, hogy hálát adjanak a már megélt vagy előttük álló nagy pillanatért. Jókedv, sok nevetés, rajzos, bábos, zenés programok várták a gyerekeket. Évek óta nagy sikerrel rendezi meg az egyházmegye a programot, köszönhetően a szervezők gondos előkészítő munkájának és az előadásokon elhangzó lelkekig elérő gondolatoknak. 

Hurgoi Sándor atya vállalta, hogy társaival együtt zenével, énekkel, néha kis testmozgással alapozzák meg a hangulatot. A martinus.hu-nak elárulta, hogy minden évben örömmel jön a vasvári programra. A gyerekek itt megtapasztalhatják a közösséget, ami összekovácsolja őket, és ami segít az Isten felé, mert együtt próbáljuk meg az utat megtalálni az Úrhoz. És ahogy együtt vagyunk, zenélünk, beszélgetünk megtapasztaljuk azt az örömet amire mindannyiunknak szüksége van, mondta Sándor atya. 

A szentmise előtt a szombathelyi ferences plébánia két elsőáldozóját kérdeztük a nagy napról. Sági Réka azt mondta, hogy nagyon izgatott volt az ünnep előtt, nem is tudta hogyan készüljön fel megfelelően. Édesanyja tudta megnyugtatni azzal, hogy amikor Jézus a szívébe költözik, az egy örömteli ünnep lesz, ezért nincs mitől félnie. Tóth Léna is örömmel gondolt vissza az elsőáldozásra, a Krisztussal való találkozásra és, hogy erre a szép ünnepre megtelt a szombathelyi ferences templom. 


elsoaldozok-zarandoklata-114

Krisztus szeret Benneteket – mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök.  Felidézte azt az evangéliumban olvasható történetet, amikor gyerekeket akartak Jézushoz vinni az emberek, hogy áldást kérjenek rájuk, de az apostolok elzavarták a családokat. Jézus azonban ezt nem hagyta, mert szerette a gyerekeket. A mai napon Jézus boldog, mert látja a lelkesedéseteket. Nagy az öröm az égben, de a mi szívünkben is, mondta a segédpüspök, aki azt kérte a gyerekektől, hogy maradjanak olyan lelkesek, ahogy az a nap során és a szentmisén is tapasztalható volt.

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszéde meghallgatható itt.