Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hálaadás, ballagás és szakkollégiumi díjak átadása - Te Deum volt a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban

szakkollegium-te-deum-2023-18Május 17-én, szerdán tartotta Te Deum hálaadó ünnepségét a Szakkollégium és az Egyetemi Lelkészség a szombathelyi Zárdatemplomban. Az ünnepi szentmisét Fekete Szabolcs püspök atya mutatta be, Köbli Tamás atya és Császár István atya koncelebrálásával. A zenei szolgálatot a szakkollégium ének- és zenekara biztosította.

szakkollegium-te-deum-2023-17Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Lenkai Nóra az ELTE rektori biztosa, dr. Lenner Tibor az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatója, Karamánné dr. Pakai Annamária a PTE Szombathelyi Képzési Központjának igazgatója és Dr. Koós Ildikó az ELTE PPK intézetigazgatója.

A hálaadó szentmisét követően Gaspari Gábor a szakkollégium igazgatója köszöntőjében hálát adott a Mindenhatónak a befejezett tanévért. Megköszönte valamennyi munkatárásának és a szakkollégistáknak is az együtt munkálkodást a tanév során.

szakkollegium-te-deum-2023-43Nagy Zsolt, a II. János Pál Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriumi elnöke átadta a szakkollégium Kiválósági Ösztöndíjait. Kiemelte: az Alapítvány a szakkollégisták körében hirdetett ösztöndíj pályázatban a kiválóságot helyezi követendő példának a szakkollégisták elé. A 2022/23-as tanévben kiválósági ösztöndíjban részesültek: Bekő Ibolya, Cséber Fanni, Péter Petra, Pozmics Luca és Gulyás Bálint szakkollégisták.

Szakkollégiumi Szent Márton-díj elismerést idén Pozmics Luca szakkollégista kapta, míg a szakkollégiumi Őrláng-díjban Boncz Dorottya szakkollégista részesült.

szakkollégium te deumAz ide tanévben hat hallgató ballagott el a szakkollégiumból: Horváth Sára Anna, Gróf Annamária, Péter Petra, Molnár Rebeka, Dombi Richárd és Vas Ákos. A ballagó tarisznyákat Köbli Tamás atya a szakkollégium spirituálisa áldotta meg. A ballagók lakótársai pedig személyes hangvételű búcsúleveleiket olvasták fel.

Deo gratias!

 

szakkollegium