Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Újmise a Jó Pásztor kápolnában

dsc8778Szent Péter és Pál apostolfejedelmek ünnepén a négy frissen szentelt lelkipásztor, Bodorkós Áron, Kirchknopf Gergely, Szántó Adrián és Vígh Balázs Zsolt közösen mutatott be szentmisét egyházmegyénk vértanújának helyén épült Jó Pásztor kápolnában.

Az újmisés atyákat Bodorkós Imre plébános köszöntötte, de az egyházmegye több papja is koncelebrált az újmisések által bemutatott szentmisén. Az asszisztenciát a ministránsok mellett a diakónusok alkották.

Szentbeszédet Bodorkós Áron atya mondta. Prédikációjának vezérfonalát a szentmise olvasmányai adták. Egy fordulópontot változást közöltek az olvasmányok. AZ emberi gyöngeségekből elkövetett gonoszságokkal szemben megjelenik Istennek a csöndes de drasztikus fellépése, kegyelme és irgalma. Elkezdődnek az üldözések, rosszat akarnak a  keresztényeknek. Jakab apostolt megölik, Pétert börtönbe zárják. Az evangéliumban is egyfajta közömbösség van jelen. Kinek tartják az emberek az Emberfiát? Péter kiszabadul a börtönből, Pálon egy hatalmas nyugalom lesz Úrrá. Péter kijelenti: Te vagy Krisztus az élő Isten Fia. A mai világban is nagy változás van. A gonoszság ma is megtalálható. Kérdés ma is ugyanaz, Isten csöndes és drasztikus irgalmát észreveszem-e ma? A csodák ott vannak az életemben? Meglátom? 

Áron atya szentbeszéde ITT visszahallgatható!

A szentmise végén közösen adott a négy atya újmisés áldást.