Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jubileum, aranymise Zalaegerszegen

aranymise2023. június 24-én papi szolgálatának 50 évéért adott hálát szentmisében Sághegyi Gellért söjtöri plébános Zalaegerszegen a Jézus Szíve-templomban. 

Ötven évvel ezelőtt 1973. június 24-én Zalaegerszegen a Jézus Szíve-templomban szentelte pappá Fábián Árpád, akkori megyéspüspök Sághegyi Gellértet.  Abban az időben ez volt az első alkalom, hogy nem a szombathelyi Székesegyházban volt egy pap szentelése, hanem abban a templomban, ahol keresztelték, ahol ministrált, ahol hittant tanult.  Vendrő György a zalaegerszegi Jézus Szíve-templom plébánosa gondolta, hogy a születésétől kezdve vallásos családban nevelkedő, és hitét megtartó ifjúnak ez a tisztelet megjár....

Akkor, 1973-ban, a templomban nem csak az ülőhelyek teltek meg, de faltól  falig álltak a hívek, sőt, volt akik nem is tudtak bejönni. Egy héttel később pedig ugyan ebben a templom mutatta be új miséjét a felszentelt.

Most 2023. június 24-én szerényen, mint amilyen a természete is, este a 18 órakor  a rokonokkal és az egybegyűlt hívekkel mutatta be hálaadó szentmiséjét.  A szentmisén celebrált még Stróbel László esperesplébános, és a jubiláns atya kisöccse, Furján Gellért atya.

A szentmise végén  Stróber László apátplébános felolvasta a pápai áldás szövegét, és átadta az emléklapot.  A jubiláns atya aranymisés áldásával zárult a szentmise.