Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

„Beteg voltam és meglátogattatok!” (Mt 25,36) - Lezárult a beteglátogatók képzése az egyházmegyében

beteglatogatok-kepzese-52023. június 30-án ért véget a Szombathelyi Egyházmegye önkéntes beteglátogatóinak elméleti és gyakorlati képzése. Pénteken délután 3 órakor ünnepi szentmisében adtunk hálát, hogy meghallottuk a hívást a betegek látogatására. A szentmise végén Dr. Székely János megyéspüspök adta át mindenkinek a megbízási szerződését.

beteglatogatok-kepzese-13Vas vármegyéből 19, Zala vármegyéből 11 önkéntessel kötött szerződést a Szombathelyi Egyházmegye. A beteglátogatás célja Krisztus szeretetével jelen lenni, elvárások nélkül, nyitottan a beteg felé. Az önkéntes látogató biztatást ad, lelki vigaszt nyújt, imádkozik a betegekkel. Amennyiben egy beteg kéri kórházlelkészt hív a beteghez, hogy az a szentségekben részesülhessen.

Egy beteg embernek a legnagyobb ajándék az, ha szeretettel mellette vagyunk, ha átélheti azt, hogy Isten is ott van vele, soha nem hagyja el. A beteglátogatók ezt az örömhírt viszik beteg testvéreinknek, az emberi és az isteni szeretet és közelség ajándékát. Evvel a lelkülettel kezdjük el a betegek látogatását mindannyian.