Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tájékoztató a IV. Zalaegerszegi női cursilloról

cursillo-logoA cursillos lelkigyakorlat, a IV. Zalaegerszegi női cursillo 2023. június 1-4. között került megrendezésre a Erdődy-Hüvös kastélyban. A cursillos hétvégén a résztvevők a világi élet problémáit félretéve a hitük, a vallásuk elmélyítésével foglalkoztak. 

 

A három nap alatt, csütörtök délutántól vasárnap délutánig a résztvevők tizenöt különböző spirituális előadást hallgathattak meg a keresztény életről. A beszélgetések valós tapasztalatokról szóltak, amelyek a kiscsoportos beszélgetések alapját képezték. A tanúságtételek mellett nagyon fontos volt a zene, az ima és a keresztény szolgálat.

 

A cursillos esemény után a résztvevők a hétvégén tanultakat alkalmazzák a mindennapi életükben, az örök negyedik napon. A résztvevők a cursillos hétvége után kiscsoportos közösségekben és nagyobb összejöveteleken, ultreyákon vesznek részt.

 

A cursilló a Szombathelyi Egyházmegye, Zalaegerszegi Esperesi Kerület, Szent István király Plébánia (8981 Gellénháza, Kossuth Lajos u. 82.) szervezésében került megrendezésre, Kovács József plébános és világi keresztények vezetésével.


Pályázati azonosító adatok:

Egyházi támogatások program (2023)

Kiírás:

Egyházi közösségi célú programok 2023. évi támogatása

Tárgy:

Egyházi közösségi célú programok 2023. évi támogatása - más helyszínen (utazással, szállással) megvalósuló 2-4 napos programok

 

Pályázó: Gellénházi Római Katolikus Plébánia

Pályázati azonosítószám: EKCP-KP-1-2023/2-000156

Megítélt támogatás: 400.000,- Ft.

logo