Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gyermeket várók és gyermekre vágyók szentmiséje

dsc9341Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mutatott be szentmisét Sarlós Boldogasszony ünnepén a Székesegyházban, aminek a végén a gyermeket váró és gyermekre vágyó párokat külön áldásban is részesítette.

Szabolcs atya szentbeszédében a gyermeket várókhoz és vágyókhoz szólt elsősorban. Igazságtalansággal kezdte a prédikációt püspök atya. Az az igazságtalanság, amikor egy szeretetteljes kapcsolatban nem jön össze a gyermekáldás. Példaként egy ismerős családot említett püspök atya, ahol nehezen jött össze a baba. Amikor végre pozitív lett a teszt nagy öröm volt, de a baba nem születhetett meg, mert elhalt. Ezután a történet után egy jó ideig nem tudtak templomba menni. 

Ha az oltárképre nézünk ott egy boldog történet látszik. Pedig ha mélyebbre tekintünk Erzsébet és Zakariás házassága nem volt mentes a nehézségektől, hiszen hosszú ideig vártak a gyermekáldásra, de nem adatott meg nekik. De megtörtént a CSODA. A mi életünkben is, minden gyermekáldás egy CSODA. 

Magyarországon Vértessomlón van egy olyan kegyhely, ahová a gyermekáldásért zarándokolnak a párok. Ide minden évben mennek vissza azok a párok is akiknél megtörtént a gyermekáldást, meg azok akik ostromolják az eget a gyermekért. Püspök atya titkolt vágya, hogy a székesegyházban egy olyan hely legyen kialakítva, mint a Vértesben, ahová zarándokolhatnak a párok akik kérik vagy már megkapták a gyermeket, imájuk meghallgatásra talált.

A szentmise IDE kattintva visszanézhető!