Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mozgássérültek szentmiséje a székesegyházban

dsc9509A székesegyház búcsúnapján Sarlós Boldogasszony ünnepén a régi hagyományokat felelevenítve mozgássérülteknek celebrált szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök.

Püspök atya köszöntőjében a Béke Királynőjét kérte, hogy a háborúnak vessen véget és adja vissza a békét. Külön szeretettel köszöntötte Oláh Jánosnét, Fekete Árpádot és a megjelent mozgássérülteket. Köszönetét fejezte ki a segítségért, hogy a társadalomban segítenek megőrizni a szív jóságát, a segítőkészséget, az egymásra való odafigyelést. Beteg testvérek emlékeztetnek arra, hogy az életben a fontos dolog nem a siker, a taps, a pénz, a hatalom, az élvezet, az igazi boldogság valahol mélyebben rejtőzik.

A szentmise fényét a pusztinai Szent István Gyermekei kórus tagjai emelték. Háláját fejezte ki püspök atya, hogy őrzik anyanyelvünket és őseink hitét.

A szentbeszédben János püspök atya három fontos üzenetet adott át. Ahogyan a Szűzanya és Erzsébet találkoznak, felujong a magzat. A két magzat felismeri egymást. Az emberi élet szent és sérthetetlen. Az emberi élet igazi értéke az emberség, a jóság, azok a kincsek amik a szívben vannak.

A szentmise IDE kattintva visszanézhető!