Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Apa-fia hétvége a Martineumban

Apa fia hétvége2023. május 19-21. között édesapák és kamasz fiaik tölthettek együtt egy hétvégét Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Apa fia hétvégeVisszatérők és új résztvevők gyűltek össze a péntek esti ismerkedésen, hogy hamar összehangolódva vágjanak bele a közös kalandba. A hétvége programjában volt sok páros játék, egymásra csodálkozás, de mindeközben a csoport is épült, jó volt látni-hallani mások példáját, tapasztalatait.

A közös sport, vetélkedő, feladatok mind abban erősítették az apákat és fiaikat, hogy jó együtt lenni, fontos egymásra figyelni. A vasárnap délelőtti beszélgetésben az addigi élmények bázisán alkották meg a párok közös bakancslistájukat. Megbeszélték, mimindent szeretnének életük során átélni, és mi az ebből, amit jó volna, ha ketten együtt tennének.

Apa fia hétvégeA visszajelzések arról tanúskodtak, hogy a résztvevők hálásak a kettesben töltött időért, kapcsolatuk épüléséért. Bíztatást és elhatározást kaptak arra, hogy a hétköznapokban is figyeljenek jobban egymásra.

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.