Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Már a nyomdában egyházmegyénk új kalendáriuma

egyhazmegyei-kalendarium-cimlapMár a nyomdai munkálatoknál tart egyházmegyénk kalendáriumának megjelentetése. 

Több év kihagyás után újra Kalendáriumot jelentet meg a Szombathelyi Egyházmegye. A szerkesztési folyamat lezárult, a tördelési munkák zajlanak. 

Igyekeztünk riportokkal, lelkiségi témákkal, néprajzi ismeretekkel, gyermekeknek szánt mesékkel, rajzokkal színesíteni a kiadványt. 

Egyházmegyénk papjai közül többeket is megkértünk, hogy újmisés jelmondatukról valljanak. Gondolatait megosztja – többek között – Pete Polgár Máté rédicsi plébános, Lendvai Zoltán lenti plébános, Balasi István gércei plébános, Tóth András ikervári plébános,  Bognár István gutorföldi plébános, Nagy Tamás novai plébános.

Kispapjaink imaösvényén a tökéletesebb imaélethez kapunk segítséget.

Riportjainkban – többek között – Haller László atyát kérdezzük tábori lelkészi szolgálatáról, Szombathelyen élő rokonaival felidézzük Boldog Salkaházi Sára testvér emlékét, megemlékezünk Pornóapáti és a környező települések Trianont követő helyzetéről, de szóba kerül Anton Maulbertsch munkássága, a Székesegyház 20 évvel ezelőtti restaurálása, a zalaegerszegi Kertvárosi-templom építése, Ágh Ernő pedig, a szombathelyi Szalézi-templomban készített betlehem építéséről osztja meg élményeit. 

Egyházmegyénk értékei közül néhányat bemutatunk a Kalendáriumban, többek között Takács László nádasdi plébános segítségével.   

Stift Zoltán és Berzi Emese rajzai mellett hittanos gyerekek írtak történeteket templomaikról. 

Akik pedig kíváncsiak egyházmegyénk ízeire, azoknak vas és zalai hívek receptjeit ajánljuk.

 

Bátorítunk mindenkit, hogy az idei évben egyházmegyénk kalendáriumát vásárolják meg! Támogassák a következő megjelenést vásárlásaikkal, illetve osszák meg velünk ötleteiket: Önök miről olvasnának szívesen a 2025-ös kalendáriumban?

A kiadvány a templomokban, a plébániákon és a Martinus Kiadóban lesz kapható, 2023 őszén. Ha tehetik jelezzék plébánosuknál, hogy rendelnek a kalendáriumból. Az áráról később, a nyomdai munkák lezárását követően adunk tájékoztatást.