Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

László Attila adott koncertet a Székesegyházban

dsc1169Augusztus 24-én, csütörtökön este a Székesegyházban adott koncertet László Attila erdélyi magyar énekes, a Csillag születik harmadik szériájának győztese.

Az alábbi szöveggel köszöntötte Dr. Perger Gyula atya László Attilát: Kedves Jelenlévők!

László Attila Kézdivásárhelyen született és áténekelt számos szüretet, míg 2011-ben Budapesten Csillag született. Kiskorában mindig tudta hol a határ, habár ma már mosolyogva gondol vissza arra az évre, mikor a határt átlépve, kilépett a rivalda fényre. S hogy határtalan sikerrel várta Őt a város, már az is csodával határos. Azóta érezni dalain, hogy átlépett saját falain, meghagyva másoknak a szombat esti lázt, mert Neki fontosabb az alázat, hogy tehetségét ne, mint búsás rakományt, hanem, mint isteni adományt kamatoztatva öntse dalba. Akinek Jézus diktál a kottapapírra Ő László Attila.

Hol van már, ki bennem él, aki az élet versenyén elkísér, álmaim útjain visz tovább. Úgydsc1181 látom, hogy ennek az útkeresésnek egy beteljesülése ez a refrén, de ki az, aki László Attilában él, kérdezték nemrégiben egy interjúban Tőle?

Aki bennem él, az a Jóisten. Hiszen ő bennünk él, én katolikus családba születtem, katolikusként lettem felnevelve, most is katolikus vagyok. De a hit érzése, a hit megtalálása, a Jóisten megtalálása pont akkor jött el az én életemben, amikor ezt a dalt írtam 2016-ban. 18-19 éves lehettem, amikor igazán rájöttem arra, hogy mi is a hit, miről is szól, úgy igazán, mélyen. Ezekben az években el volt csendesedve az életem, már azt hittem, ennyi volt, megyek vissza Kézdivásárhelyre, megyek a lakodalmakba zenélni, mert amúgy vendéglátós zenésznek készültem, és úgy éreztem, ezt nem szabad feladni. Én a Jóistenben találtam meg azt az erőt, ami azt sugallta nekem, hogy ezt csinálni kell, hiszen kapunk hegyeket az életben, amit meg kell másznunk, és nem tudjuk kikerülni, pedig az ember próbálja kikerülni, de nem lehet. Meg kell mászni, és ez csak a Jóistennel sikerülhet.

dsc1175Elég sok dalodból érezhető ki az Istenkapcsolat, vagy az erre való utalás, könnyen fel tudtad vállalni, hogy én kiállok egy színpadra, és arról fogok énekelni, hogy hiszek? kérdezték nemrégiben Attilától.

Én felvállalom teljes mértékben, ugye aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt mennyei Atyám előtt.  Ez az idézet, ami adja nekem az erőt és azt, hogy ezt fel kell vállalni. Bármennyire is felgyorsult, fura világot élünk, fel kell vállalni, és amikor lehet az ember tanúságot tegyen, akár másokat is segítsen ezzel. Tudom, hogy sokan vagyunk azok, akik tanácstalanok vagyunk, hogy mit csináljunk, mi a jó. Én úgy vagyok vele, hogy a legértékesebb az, hogy ha az ember tud tanulni és nyitott szemmel jár, és tudunk adni egymásnak. Szerintem a Jóisten is ezt szeretné. Köszönjük, hogy itt vagy velünk, köszönjük, hogy a mai estén a jó Isten megajándékozz bennünket Rajtad keresztül. Isten hozott!

A koncert IDE kattintva meghallgatható!