Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Püspöki zárószentmise a Savaria Karnevál Castrum Dei helyszínén

dsc1356A 2023 évi Savaria Történelmi Karnevál Castrum Dei helyszínén, vasárnap délután püspöki szentmisével zárult az idei év programsorozata.

Nyitott kapuk várták négy napon keresztül a szombathelyi püspöki palotába látogatókat. Már hagyományossá vált, hogy a Savaria Történelmi Karnevál egyik helyszíne a püspökvárban található Castrum Dei néven. A hely tökéletes lehetőséget ad a betérőknek az elcsendesedésre, a kiszakadásra a mindennapok rohanásából és a karneváli zajosdsc1340 forgatagból, valamint lelki feltöltődésre is lehetőséget ad a programjai által.

Vasárnap délután a püspöki palota kertjében szentmisével zárult az idei karnevál lelki helyszíne. Dr. Székely János megyéspüspök az udvar fáinak árnyékában mutatott be jelenlévőknek a szentmisét. Prédikációjában Jézus egyházalapításáról beszélt. Aki Péter hitvallásának sziklájára építette rá. Nem csak egy látogatást akart tenni a földön, hanem, azt akarja, hogy a megtestesült Istenhez odaléphessünk, vele találkozhassunk. Isten beletestesült a történelembe. Aki titeket hallgat engem hallgat. A Szentlélek elvezet az igazságra. AZ egyház 2000 év óta él. Nem emberi mű, az élő Krisztus van benne jelen.

János püspök atya beszéde IDE kattintva meghallgatható!