Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

SAJTÓKÖZLEMÉNY - A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ ORSZÁGOS ÓVODAFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

brenner-oviA megítélt támogatási összeg segítségével köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére került sor a Szombathelyi Egyházmegyénél, az EGYH-EKF-20-P-0058pályázat keretén belül. A Bem utcai óvoda, Hollán Ernő utcai óvoda és a Zalaegerszegi Szent Család óvódák fejlesztésére 171.461.008.-Ft vissza nem térítendő támogatást kapott az Egyházmegye.

A beruházás az alábbiakkal jellemezhető:

 

A kedvezményezett neve: Szombathelyi Egyházmegye

 

A projekt címe: A MAGYAR KATOLIKUS EGYHÁZ ORSZÁGOS ÓVODAFEJLESZTÉSI PROGRAMJA

 

Megvalósítás helyszíne:

Boldog Brenner János Óvoda: 9700 Szombathely, Bem József u. 9.  hrsz.2789/2

Boldog Brenner János Óvoda: 9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 8. hrsz. 6000.

Szent Család Óvoda: 8900 Zalaegerszeg Czobor Mátyás u. 1. hrsz 60.

 

A beruházás megvalósításának ideje: 2021.01.01-2022.12.31.

 

Beruházás összköltsége: 342 874 941.-Ft

 

Elnyert, szerződött támogatás összege: 171.461.008Ft

 

Támogatás mértéke: 100%

 

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

Bem utcai óvoda épületének felújítása kapcsán külső és belső felújítási munkák elvégzésére került sor, az elvégzett munkák hatására az épület teljesen megújult (szigetelés, megújuló energia használat fokozása, festési munkák).

Hollán Ernő utcai óvoda épületének vonatkozásában a tetőfödém szigetelési munkái készültek el, továbbá a felvonó létesítésének tervei készültek el.

A megvalósított projektnek köszönhetően az óvodák általános állapota jelentős javuláson ment keresztül, ennek köszönhetően a hosszú távra előre tekintve, a mindennapi óvodai nevelés megfelelő működése biztosított.

Zalaegerszegi Szent Család Óvoda: Az óvodaépület folyamatosan karbantartáson esett át, de az állagromlás, beázás, vizesedés, penészesedés sajnos jelentősen felgyorsult, a folyamat megállíthatatlan volt. Az elvégzett statikai szakértői vélemény feltárta az épületszerkezetek halmozódó problémáit, melyek nagyságrendekkel komolyabbak, mint amire számítottunk. A tetőszerkezet már csak tűrhető állapotú, a falszerkezetek állékonyságát a nedvesedés folyamatosan befolyásolja.

Több elképzelés is született az épület felújítása tárgyában, de felelős szakemberekkel való konzultációk, egyeztetések után bebizonyosodott, hogy a jelenlegi épület nem menthető meg, így új óvodaépület építése vált szükségessé. Ennek az elképzelésnek a részeként jelen pályázatban megtörtént a tervdokumentációk elkészítése, kiviteli tervek készítése. A támogatás a kivitelezési munkák egy részének pénzügyi hátterét biztosítja.

keszult-magyarorszag-korm-tamogatasaval-2022 

 

 

 

 

 

További információ kérhető:

 

Ács Csaba - gazdasági vezető

06-94/312-056