Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Iskolamise Székely János megyéspüspökkel

puspoki-iskolamise-32023. október 24-e emlékezetes nap volt a magyarlak-csörötneki általános iskola életében. Székely János szombathelyi megyéspüspök vizitációt végzett a plébánián, és nagy örömükre ellátogatott a kis közösségbe is. 

puspoki-iskolamise-4Már több alkalommal találkoztunk az egyházi vezetővel másutt (hittantábor, püspöki palota, zarándoklat, rönöki mise), mégis izgatottan vártuk a találkozást, hiszen most a mi szerény hajlékunkba jött.  

Sok segítő kéz szorgoskodott az előkészületekben (oltárépítés, aula berendezése, díszítés), a diákok is lelkesen készültek a szolgálatra (felolvasás, éneklés).

puspoki-iskolamise-7A püspök atya először az iskola dolgozóival találkozott, majd szentmisét mutatott be a gyermekek körében. Szentbeszéde egy érdekes témát járt körbe: Hol találjuk Jézust? Hol találkozhatunk Vele? Az elöljáró több választ is adott a feltett kérdésre. Megtaláljuk Jézust a felebarátunkban, társunkban, főként a rászorulóknál, azaz a szegény és beteg embereknél, de a Bibliában és a templomban is találkozhatunk vele. Jézus mindannyiunknál kopogtat, és várja, hogy beengedjük Őt a szívünkbe.

Ez az alkalom megerősített bennünket abban, ha szeretettel fordulunk embertársaink felé, akkor a mi szívünkben is otthonra lel a Jóisten.