Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Migrációs, menekültügyi és gazdasági kérdésekről tanácskoznak Szombathelyen

KonferenciaNovember 13-15. között az Európai Püspökkari Konferenciák Tanácsa Szociális és Pasztorális Bizottsága két szekciójának tagjai üléseznek Szombathelyen. Dr. Székely János megyéspüspök meghívására tárgyalnak migrációs és gazdasági kérdésekről.

KonferenciaA résztvevőket hétfőn délelőtt köszöntötte dr. Nemény András szombathelyi polgármester is. Székely János megyéspüspök hazánk történelméről tartott ismertetőt köszöntőjében. A tagok este a Székesegyházban vettek részt szentmisén, majd a templommal és a Püspöki Palotával is megismerkedtek.

Kedden délelőtt folytatódott a tanácskozás a migrációval, menekültekkel kapcsolatos kérdésekről. Délután a résztvevők ellátogattak az Annunciáta Házba, ahol megismerkedtek az ott élő, a Szombathelyi Egyházmegye segítségét élvező pakisztáni, afrikai, ukrán családokkal. Felkeresték Szent Márton szülőhelyét és az Egyházmegyei Karitász által is támogatott szombathelyi rászoruló családokat látogattak meg.

KonferenciaNovember 14-én este kezdetét vette a gazdasági kérdésekkel foglalkozó szekció ülése a Martineumban. Dr. Székely János megyéspüspök köszöntötte a résztvevőket, majd szakértők előadásáit hallgathatták meg a jelenlévők, zárásként kérdésekre került sor. A gazdasági szekció tagjai holnap délig folytatják megbeszélésüket.