Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Apa-lánya hétvége Szombathelyen - szubjektív beszámoló

dscn0253November 12-én Apa-lánya hétvégét tartottak Szombathelyen a Martineumban. Erről szól a következő beszámoló. 

dscn0257Pénteken 4 körül indultunk el otthonról. Már az odafelé út megindította kettőnk között a kommunikációt.

A hétvége a program bemutatásával és egy rövid ismerkedős körrel kezdődött. A vacsora bőséges volt, s miután mindenki jóllakott, Császár Róbert és lánya, Fanni tartott előadást az ő kapcsolatukról, vallásról és nevelésről. Családi fotókkal mutatták be életük különböző szakaszait a csecsemőkortól a mostani állapotig. Mi pedig kinderfigurák kiválasztásával mutattuk be a párunkat illetve a személyiségüket.

Másnap a svédasztalos reggeli után mentálhigiénés gyakorlatot tartott nekünk Gombos Ágnes. Nagyon jól tudtunk egymásra hangolódni, egymás érzéseit jobban megismerni, illetve meghallgathattuk mások élethelyzeteit, és felismertük, hogy más is hasonló gondokkal küzd a mindennapokban. Kártyás feladat, közös rajzolás, kvíz feladatsorok... - élveztük a közösen töltött időt.

dscn0261Délután közös program várt ránk: különböző szobrok keresése a városban. Habár a feladat érdekesnek ígérkezett, mi apukámmal mégis egy közös sétát és beszélgetést választottunk egy kávézóval és a Csónakázó-tó megcsodálásával összekötve. Aztán indulhattunk is bowlingozni, ami mindkettőnknek feltöltődést jelentett, hisz mindketten elhagytuk magunkat, leeresztettünk, s ezzel együtt pár könnycsepp is lepergett arcunkon. Bowlingozás közben a férfiak tartalmasan beszélgettek egymással, és már a lányok is kezdtek feloldódni.

dscn0267A nap végén egy gyertyafényes vacsorával ünnepelhették a párok a közös hétvégét, s közben komoly és vidám beszélgetések, játékok folytak apák és lányuk között. Ezt követően a párok egyik része visszavonult filmet nézni, beszélgetni vagy akár aludni, mások pedig még pingponggal vagy csocsóval koronázták meg ezt a napot.

Másnap délelőtt hosszabb szabadidőt kaptunk, melyet a párok nagy része a templomi szentmisén töltött, de lehetőség volt beszélgetésre, játékra is. A zárókörben mindenki összefoglalta gondolatait, véleményét a hétvégéről, s köszönetet mondtunk a szervezőknek, egymásnak és a többi párnak.

Sipos Róza

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.