Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fábry Kornél püspök lelkigyakorlata a Martineum Felnőttképző Akadámián

0022December 15-e és 17-e között tartott lelkigyakorlatot Fábry Kornél Esztergom-budapesti segédpüspök a Martineumban. A három nap központi témája az öröm volt.

Kornél atya a pénteki nyitószentmisén mondott szentbeszédében rávilágított arra hogy mindnyájunknak az örömhír továbbadóinak kell lennünk, és ezt az életünkkel is meg kell mutatnunk másoknak, hogy jó katolikusnak lenni. Püspök atya rámutatott arra milyen akadályok vannak az életünkben, amelyek gátolják a mindennapjainkat, majd elindította a jelenlévőket az akadálymentesítés ösvényén.

Alábbiakban egy résztvevő gondolatait osztjuk meg:

Hálásak vagyunk Istennek, hogy dr. Fábry Kornél segédpüspök atya nekünk ajándékozta a hétvégéjét, és az adventi lelkigyakorlat során az örömről tanított minket. A hétvége során több mint kilencven fő gyűlt össze a Martineum Felnőttképző Akadámián.

Kornél atya tanúságtételekkel egybeszőtt előadásai az örömeinkről, az öröm útjában álló akadályokról és az akadálymentesítés lehetőségeiről szóltak, rengeteg gyakorlati példával. Mindezek segítségével egész keresztény hitünk alapjaira nézhettünk rá. A tanítások sok időre elegendő elmélkednivalót adtak mindannyiunknak.

A csendes szentségimádások, a napi szentmisék, a gyónási és lelki beszélgetési lehetőség, a kiscsoportos beszélgetés hozzájárultak, hogy megtapasztaljuk Jézus jelenlétét!

Kornél atya közvetlensége, hitelessége, mély tanításai életre szóló élményként megmaradnak bennünk. Imádsággal kísérjük életét és szolgálatát! 

Kornél püspök atya szentbeszédei a későbbiekben itt lesznek elérhetőek.

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.