Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nyitott szívvel érkeztünk, élményekkel távoztunk – Anya-lánya hétvége

Anya lánya hétvégeVan időm Rád címmel ismét szülő-gyerek hétvégét tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémián január 26-28. között. Ezúttal édesanyák érkeztünk kamasz lányainkkal egy közös feltöltő kikapcsolódásra.

Anya lánya hétvégePéntek este ismerkedéssel indult a program, amelyen most hét anya-lánya páros vett részt. Az este folyamán a lelki ráhangolódást Németh Erika szociális testvér segítette.

A szombat délelőtt mentálhigiénés gyakorlatokkal és beszélgetésekkel telt. Gombos Ágnes beszélgetett az édesanyákkal kamasz lányaikkal való kapcsolatukról, miközben a lányok megismerkedtek a Gary Chapman által kidolgozott szeretetnyelvekkel, majd közösen bemutatták őket az édesanyáknak. A résztvevő párosok nemcsak azt tudhatták meg, hogy mi az ő saját szeretetnyelvük, de a játékos gyakorlatok arra is rámutattak mennyire ismerik egymást, milyennek gondolják a másikat. Ágnes remek ötleteket hozott nekünk arra is, miként tölthetünk együtt minőségi időt.

Anya lánya hétvégeDélután a szervezők városnézésre invitáltak bennünket. Feladatlapos irányítással kellett válaszokat keresnünk a megadott kérdésekre. Szükség volt a memóriánkra is, mivel az esti játékos vetélkedőben bizonyos kérdések újra felbukkantak. A helyismeret hiányát a helybeli anya-lánya párosok segítőkészsége pótolta.

Mire visszaérkeztünk a jóleső sétából, már szépen berendezett teremben várt bennünket Hicz Andrásné Helga, aki kislányaival már napok óta készült nekünk a mézeskalács díszítésre. Helga rengeteg megfesthető kis mézeskalácsszívet valamint mázat, ragasztót és gyakorló mintákat készített előre. Hozott egy csodálatos mézeskalács dobozt is, majd bejelentette, hogy ilyent fogunk készíteni. Ezt a résztvevők alig hitték el, de a délután végére bebizonyosodott. Anyák és lányaik gyönyörű szívdobozokat készítettek együtt mézeskalácsból.

Anya lánya hétvégeEste játékos vetélkedő várt minket. A feladatok jó memóriát, sok ügyességet és tájékozottságot is igényeltek. Sok volt a kacagás és a derű.

A vasárnapot a Jóistennel töltöttük. Csodálatos szentmisén vettünk részt a Kálvária Szent Kereszt templomban, amelyet Horváth József atya celebrált.

A délelőtt végeztével még egyszer összegyűltünk és megosztottuk egymással záró gondolatainkat, tapasztalatainkat. A gondosan összeválogatott programok mindannyiunknak nagyon tetszettek, jó volt időt szánni a másikra, erősíteni a köztünk lévő kapcsolatot. Nyitott szívvel érkeztünk, élményekkel távoztunk. Így nem meglepő, hogy több család is volt, akik már nem első alkalommal vettek részt. Biztos vagyok benne, hogy mi is visszatérünk még. Hálás köszönet a szervezőknek!

 

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

 

Tünde és Viki