Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az evangéliumban - Stációs szentmisék Szombathelyen

0214-stacios-szentmisek-szombathely-21Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt. Ebben az időszakban minden szerdán és pénteken Szombathelyen a város más-más templomaiban gyűlnek össze a katolikus hívek, hogy reggeli szentmisén vegyenek részt. Dr. Székely János megyéspüspök és Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondják a hamvazószerdai és nagyszerdai szentbeszédeket, a többit a város papjai. A helyszínekről a Szombathelyi Egyházmegye honlapján tájékozódhatnak. Hamvazószerdán az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve és Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épült templomban Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet.

0214-stacios-szentmisek-szombathely-17Az oladi lakótelepen lévő templomban bemutatott szentmisén a város plébániáinak vezetői és a különböző városrészeken élő hívek is résztvettek. Szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek kiemelte: bár napjainkban a gonosz hatására sokan elhiszik, hogy bűn nem létezik, ez azonban nem igaz. A nagyböjtben arra hív minket az Egyház, hogy hallgassunk Krisztusra, aki azt mondja: tartsunk bűnbánatot. Jézus mellettünk áll és segít minket, hogy szabad akaratunkat felhasználva egyre jobbak legyünk. Ha elesünk, felsegít minket és bűnbánatunkat örömre fordítja.

 

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.  

0214-stacios-szentmisek-szombathely-24A szentbeszéd után következett a hamvazás szertartása. A következő stációs szentmisét február 16-án pénteken a Szent Erzsébet-templomban tartják. A ferences testvérek mindenkit szeretettelé hívnak és várnak a szentmisére.