Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Új élet Krisztusban kurzus volt Zalaegerszegen

uj-elet-kurzus-1A Szent András Evangelizációs Iskola egy nemzetközi iskola, amely a világ 23 országában kisebb iskolaközösségekben működik. Az iskola szentírás alapú képzési programja három lépcsős, amelynek első, belépő kurzusa az Új élet Krisztusban kurzus. A zalaegerszegi Hegyre Épült Város Iskolaközösség – a Zalaegerszegen indult Városmisszió részeként - február végén három napos Új élet Krisztusban kurzust tartott Zalaegerszegen a Szent Család Óvodában, amelyre  Zalaegerszeg valamennyi plébániájáról érkeztek érdeklődők, de jöttek a környező településekről és Vas megyéből is. 

uj-elet-kurzus-2Az Új élet Krisztusban kurzus arról szól, hogy tanúvá váljunk, hogy találkozzunk Krisztussal, hogy új életet nyerjünk, és megtapasztaljuk Isten jelenlétét. A kurzusról pedig mindenki hazaviszi azt az ajándékot, amit a Jóisten összekészít neki erre az alkalomra.

A kurzusról Petőházi Attila igazgató, majd Bóka Balázs atya, a zalaegerszegi Mária Magdolna plébániatemplom káplánja nyilatkozott a Mária Rádiónak a programról, továbbá a kurzus résztvevői közül néhányan elmondják, hogy milyen érzésekkel érkeztek és távoztak a kurzusról. A Mária Rádió által készített műsor meghallgatható itt.

Szöveg és fotó: Sárközi Violetta