Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Játszótér megáldás a Szent Gotthárd Általános Iskolában

053Szombaton április 13-án, nagy öröm járta át a kisgyermek szíveket, de a felnőttekét is, hiszen egy gyönyörű játszótérrel gazdagodott az iskola udvara.

Ezen a napon került megrendezésre a Családi Nap az iskolában, melynek keretében áldotta meg Dr. Székely János megyéspüspök az uniós szabványoknak is megfelelő játszóteret. Önfeledt játék, öröm, kacagás töltötte meg szombaton a Szent Gotthárd Általános Iskola udvarát. Csocsó, arcfestés, lufihajtogatás stb. tarkította a délutáni programot, amit 16 órakor az átadási-megáldási ünnepség szakított meg. Ünnepi műsort adtak az első055 osztályosok Csuk Hajnalka igazgatónő beszédében örömét és háláját fejezte ki a játszótér kivitelezéséért, finanszírozásáért az egyházmegyének, a városnak  és a kivitelezőnek is. Köszöntőjében Huszár Gábor polgármester úr visszaemlékezett arra a 25 évre, amikor ennek az intézménynek a falai között tanított, és a jó idő valamint frissen nyírt fű illata a kis diákok gondolatait a játékra, önfeledt szórakozásra irányította valamint egy kis meglepetéssel is készült, százezer forintot adományozott az iskolának. Végül a kivitelező cég képviselője Dóra Vilmos is örömének adott hangot, egyrészt, hogy ők lettek felkérve a játszótér kialakítására, másrészt, hogy ez a projekt mennyi gyermeknek okoz most és a későbbiekben is nagy örömet.

Püspök atya a köszöntő beszédek után felidézte a saját gyermekkorát, amikor testvéreivel, unokatestvéreivel és a barátaikkal sok időt töltöttek a házuk udvarán és önfeledt játékba merültek. Ennek az élménynek az átélését kívánta a jelenlévő gyerekeknek is, majd megáldotta a játszóteret, és biztatta a gyerekeket, hogy vegyék birtokukba a játékokat. A diákok örömmel futottak az újdonságok felfedezésére és kipróbálására.

Az ünnepségen jelen volt Bodorkós Imre plébános, püspöki referens, Vígh Balázs Zsolt iskolalelkész valamint Tálas József EKIF igazgató is.

A játszótér megáldási ünnepsége ITT meghallgatható!