Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Maulbertsch 300 - A Művészeti Szakgimnázium diákjai a Püspöki Palotában

maulbertsch-300-41A neves osztrák festő, a szombathelyi Püspöki Palota dísztermének festésén is dolgozó Franz Anton Maulbertsch születésének 300 éves évfordulójára emlékezik a világ. A Szombathelyi Egyházmegye is – a maga eszközeivel – igyekszik megemlékezni a művészről. 

Maulbertsch 300-30-1Kalendárium kiadványunkban illetve Martinus havilapunkban interjút olvashattak Tarr György restaurátorral, aki az elmúlt években a Püspöki Palota dísztermének Maulbertsch által készített alkotásainak helyreállítását végezte, végzi. A Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont is folyamatosan felhívja a figyelmet az évfordulóra. 

A Szombathelyi Egyházmegye meghívására a Művészeti Szakgimnázium kilencedikes és tizenegyedikes diákjai közül néhányan, Szántó István festőművész, oktató vezetésével, május 9-én ellátogattak a Püspöki Palotába, hogy Tarr György restaurátor és Baranyai Martin tárlatvezető segítségével megismerkedjenek a festő munkásságával, az épület művészi értékeivel és benyomásaik alapján alkotásokat készítsenek. 

maulbertsch-300-63A tervek szerint az elkészült munkákból június 7-én, Maulbertsch keresztelésének napján, tárlatot rendeznek majd a Püspöki Palotában, amely egyben egy szakmai délelőtt is.