Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Te Deum és diplomaosztó a Brenner János Főiskolán

00142024. június 28-án adtak hálát a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Tagozatának hallgatói és friss diplomásaik Dr. Reisner Ferenc rektorral a Székesegyházban.

„Életünk végén mindnyájan ugyanoda érkezünk – az odavezető út az, ami különbözik. Ezért fontosabb maga az utazás, mint a cél.” /Bear Grylls/
A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában 2022 szeptemberében kezdtem el felsőfokú tanulmányaimat hittanár-nevelőtanár rövid ciklusú mesterképzés szakon. Rengeteg új ismerettel bővült a tudásom, de még van hova fejlődnöm.
Szívből mondhatom, hogy a hittanár szak elvégzésével csodálatos ajándékot kaptam. Fejlődött önértékelésem és megerősítést kaptam abban, hogy ez az én egyik utam, amelyen el kell indulnom és tovább haladnom. Legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy megtanítsam a gyerekeknek, hogyan szeressék Istent! Ehhez az itt megszerzett tudásomat, ismereteimet és a gyerekek iránt érzett szeretetet kamatoztatom. Az eltelt 2 év gyorsan elment, szinte észrevétlenül repült az idő, főleg az érdekes előadások alatt. Kemény, küzdelmes, néha erőnket felülmúló vizsgaidőszak volt a legkeményebb a képzés alatt. Ezt azonban mindig kárpótolta az élvezetes, sokszor vicces, időnként megható, ismeretekben gazdag órák, ahol rengeteget tanultam. Megérte, mert az erőfeszítés csak akkor nyeri el méltó jutalmát, ha ez ember semmiképp sem adja fel.
Az államvizsgára remegő lábakkal és szapora szívveréssel érkeztem. Az izgalom azonban hamar elmúlt, hiszen mind a vizsgabizottság és mind a tanáraink segítőkészége, türelme és szeretete kísért végig minket.
Köszönöm az Atyáknak, tanároknak és a Főiskola minden dolgozójának a rengeteg támogatást, segítőkész hozzáállást és a sok szeretetet, amit tőlük kaptam. Minden óráról hittel feltöltődve, reménnyel és szeretettel tértem haza. Köszönöm a végtelen türelmet és odaadást a családomnak, akik mindig támogattak és velem izgultak a vizsgák előtt. Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a Jóistennek, hogy meghívott erre a feladatra és alkalmassá tett rá, hogy elérhessem a célom. Hiányozni fog a töretlen hit, a végtelenlen szeretet, a társak bátorító szavai, amit itt kaptam. Köszönöm.
„Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni önmagad, és boldog leszel!” Böjte Csaba
Pete-Horváth Andrea