Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Házaspárok lelkigyakorlata, avagy MIZU van Istennel és veled?

Házaspárok lelkigyakorlataJúlius 5-7. között házaspáéroknak szerveztek lelkigyakorlatot Szombathelyen a Martineum Felnőttképző Akadémián. Személyes hangvételű beszámolót olvashatnak. 

Kedves Olvasó!

Ezen sorok írójának nem titkolt szándéka az, hogy a hétvégén kapott lelki kincsek dokumentálása mellett kedvet ébresszen ahhoz, hogy a jövő évi házaspáros lelkigyakorlatra még a mostaninál is többen érkezzenek férjeikkel/ feleségeikkel, és vegyenek részt egy testi-lelki-szellemi élményben.

Haladjunk csak sorjában, és kezdjük a testivel:

Házaspárok lelkigyakorlataA Martineum Felnőttképző Akadémia helyszíne és a vendéglátásért felelős személyek kedvessége, rendelkezésre állása kifogástalannak bizonyult. Levették rólunk az ételkészítés terhét, még a leglehetetlenebb pillanatokban is kávéhoz és süteményhez jutottunk. Mindemellett kényelmes és felszerelt szobák biztosították a felfrissülés és a nyugodt alvás lehetőségét számunkra.

Házaspárok lelkigyakorlataLelkileg Kürnyek Róbert atya olykor humoros, könnyed, egyéb esetben mély és elgondolkodtató előadásai segítettek bennünket személyes istenkapcsolatunk megismerésének útján. Kaptunk előbb egyszerű, majd a napok folyamán egyre mélyebbre ható kérdéseket, melyeket volt lehetőségünk egyénileg, a társunkkal és kisebb csoportokban is átelmélkedni. A kápolnában 0-24-ben Krisztus várt minket. Látta, hogyan érkezünk meg: sietősen beesve határon innen és túlról is, ki-ki a maga egyszemélyes cirkuszából, és befogadó jelenlétében hogyan hullanak le rólunk idővel apránként az előre gyártott és oly sokat használt jelmezek, míg végül ott ültünk, álltunk, térdeltünk a vezetett imaórán, hogy Előtte és egymás előtt is kicsit megszeppenve, gyermeki módon újra átéljük a hozzátartozás és az összetartozás örömét.

Házaspárok lelkigyakorlataSzellemünk is bőven töltekezett a három nap alatt. Mindenki vitt haza magával nemcsak gondolatot, de tervet is arra nézve, hogyan fogja családjának mindennapjaiba behívni és marasztalni az Urat. Email címek és telefonszámok cseréje is bőven zajlott a végén némi ölelés és meleg kézfogás kíséretében, és persze megbeszéltük, hogy jövőre egymással ugyanitt találkozunk.

Ki tudja, talán veled is kedves olvasó!

 

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Kerényi Katalin és Nagy László