Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Elkezdődött a bazitai templom felújítása

Elkezdődött a bazitai templom felújításaJúnius végén elkezdődött a bazitai templom felújítása, amely a városrész lakóinak már régi vágya volt. Az ősz kezdetéig teljesen megújul a templom külseje és környezete. Mindehhez az anyagi hátteret az itt élő hívők, a Szombathelyi Egyházmegye és Zalaegerszeg MJV Önkormányzata biztosítja.

Az elmúlt év őszén sikerült elvégezni a templom szigetelését falátvágásos technikával. Ez lehetővé tettek, hogy a falak az elmúlt hónapokban kiszáradjanak. A mostani felújítás során a templom külső vakolatának részleges leverése után kerül sor az újravakolásra, valamint a külső színezésre.

Véglegesen megoldódik az esővíz elvezetésének problémája is, új toronyablakok,  valamint toronykereszt is készül. A toronysisak is új festést kap majd. Az új bejárati ajtóval együtt egy díszrács is készül majd, ami lehetővé teszi, hogy a templom nap közben is nyitva maradhasson, ez pedig elősegítse a falak folyamatos szellőzését. A templom bejáratához vezető járda is új térkövezést kap. A szentély feletti tetőrész cserepezést kap.Elkezdődött a bazitai templom felújítása

Lehetőségeink szerint igyekszünk elvégezni a templom teljes belső festését is, ehhez azonban még keressük az anyagi forrásokat.