Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kolping Családok főzőversenye

Körmendi kolpingosok Lenti-SzombathelyenSzeptember 6-án, szombaton, Lenti-Szombathelyen rendezték meg a Kolping Családok V. kerületi főzőversenyét.

A körmendi Kolping Család az éves hagyományokhoz híven az idén is útra kerekedett, hogy egy szép napot töltsön el együtt jókedvben, imádságban a közösség többi testvérével együtt.

Körmendi kolpingosok Lenti-SzombathelyenA nap főzőversennyel indult, melyre gulyással lehetett benevezni. A körmendi család „mesterszakácsa” Szuper Feri volt, aki remekül irányította a munkafolyamatokat. Kis csapatunk tagjai egy emberként aprították a zöldségeket, a húst, készítették elő az alapanyagokat. Közben a tűz is begyulladt a bográcsok alatt és elkezdtek fortyogni a finom étkek. A főzés végén jött a tálalás és a közös ebéd. A körmendi Kolping Család asztala olyan szépen és igényesen lett megterítve, hogy annak többen a csodájára jártak. Az ebéd után kihirdették a főzőverseny eredményét. A vándor fakanál az idei évben az alsópáhoki Kolping Családhoz került, de a másik öt csapat főztjét is elismerés illette.

A délután folyamán Gréti énekelt még nekünk és a szombathelyi kolpingosok csodálatos zenei összeállítása hangolt rá mindnyájunkat a szentmisére.

Körmendi kolpingosok Lenti-SzombathelyenKöbli Tamás atya prédikációjában kiemelte, hogy ebben a békétlen világban találjunk rá arra a békére, amelyet Jézus születése hozott: arra békére, amely Szűz Mária, Szent József és gyermekük között volt. Buzdított még minket arra is, hogy örömmel éljük meg az evangéliumot mindennapjainkban. A szentmisét jó hangulatú közös együttlét követte, majd mindenki hazatért saját földjére, hogy feltöltődve Isten kegyelmével és az együttlét örömével tovább folytassa saját Kolping Családjának életét és szolgálatát.

Szöveg: Óra Krisztián – Képek: Bedőcs Gyula