Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Elkezdődött a Megszentelt Élet Éve


Elkezdődött a Megszentelt Élet ÉveSzombathelyen imavirrasztás nyitotta meg a Szentatya által meghirdetett Megszentelt Élet Évét advent első vasárnapjának előestéjén, 2014. november 30-án.  Elkezdődött a Megszentelt Élet ÉveA Szombathelyi Egyházmegye különböző pontjairól jöttek össze hívek és lelkipásztorok a Martineum Felnőttképző Akadémián, hogy az Egyházmegye szerzeteseivel együtt az Oltáriszentség jelenlétében töltsék az egyházi év utolsó estéjét, csatlakozva a Rómában és a világ számos helyén imádkozó szerzetesekhez. Ezzel megkezdődött a Megszentelt Élet Éve, mely egészen 2016. február 2-ig tart. 

A jelenlevők imádkoztak a szerzetespapokért, testvérekért és nővérekért, de minden hívőért is, hogy a Jézussal való szeretet-egységet mind mélyebben tudják megélni, s ezáltal hatékonyabban szolgálják azokat, akikhez küldetésük szól. 

 

Elkezdődött a Megszentelt Élet ÉveJézus hívása ma is szól: Kövess engem! A szerzetesi fogadalmakban, a tisztaság, szegénység és engedelmesség evangéliumi tanácsának vállalásában fejeződik ki a Jézusnak való teljes önátadás. 

Kérjük az Urat, hogy a fiatalok, akiket Ő megszólít, örömmel és bátran válaszoljanak hívására!

Szöveg: Gaál Veronika-fotó: Pados Katalin