Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ökumenikus imahét Celldömölkön


ökumenikusimahét celldömölkönHagyományokhoz híven karácsonyt követő 4. héten a celldömölki hívek is a keresztény egységért imádkoztak. Az ökumenikus imahét a Nagyboldogasszony kegytemplomban kezdődött.



ökumenikusimahét celldömölkönHétfő este is nagy számmal látogattak el a katolikus templomba, hogy a szamáriai asszony történetére épített imahét első napján együtt imádkozzanak az evangélikus, a katolikus és a református testvérek.

Az ökumenikus szertartást Kirner Antal Zoltán atya vezette, igét hirdetett Németh Tamás református lelkész. A közös szolgálaton jelen volt még Rácz Dénes és felesége Rácz Dénesné evangélikus lelkészek, Dr. Koltai Jenő esperes úr és Kovács Ferenc káplán.

A jelenlévő hívek egy képzeletbeli utazáson vehettek részt, melyen Németh Tamás lelkész úr vezetésével járhattuk be Szamária vidékét. Szembesültünk azokkal a kőfalakkal, melyeket Jézus döntött le a szamáriai asszony megszólításával. A lelkész úr felhívta a hívek figyelmét, hogy Jézus Krisztus példáját követve nekünk is le kell dönteni a bennünk lévő falakat emberi kapcsolatainkban.

ökumenikusimahét celldömölkönA hét további napjain folytatódtak az ökumenikus istentiszteletek az alsósági katolikus és evangélikus templomokban, valamint a celldömölki református és evangélikus templomokban, ami a program utolsó helyszíne volt.

Szöveg: Nagy Ivett