Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ökumenikus Istentisztelet Vásárosmiskén


ökumenikus hét vásárosmiskénKemenesalján évszázadok egymás mellett élnek a katolikus és evangélikus közösségek és az ökumenikus mozgalomnak köszönhetően immár az együttélés – ha alkalmanként is – együtt imádkozás eseményeiről is számot ad.



ökumenikus hét vásárosmiskénÍgy történt ez a 2015-ös ökumenikus imahéten, ahol az igehirdető ezúttal Harcsár Sándor evangélikus tiszteletes volt. Prédikációjában a szamáriai asszony története alapján a párbeszéd fontosságáról szólt. Az egymással folytatott párbeszéd alapja az Istennel folytatott beszélgetésnek. Ahogy minket is megszólít Isten szava, úgy mi is kezdeményezünk beszélgetést embertársunkkal.

Ahogy megszólítja Jézus a szamáriai asszonyt, pedig a kor társadalmi szokásai szerint nem szabadott volna, úgy mi is megtörve a társadalmi előítéleteket, szokásokat, – akár alkalmas akár nem – bátorodjunk fel, ha csak egy egy szó erejéig és keressük a beszélgetés, figyelmesség lehetőségeit. Továbbá ezt a beszélgetést, párbeszédet, vonatkoztatva a saját közösségeinkre úgy gondolhatunk egyházunkra, mint amely valóban keresi a közös és kívánatos utat.

ökumenikus hét vásárosmiskénEzekkel a gondolatokkal kapcsolódtunk bele az ökumenikus imahét ez évi alkalmaiba és valóban igazabb testvéreknek érezhettük egymást.