Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szentháromság vasárnapja az Őrségben


szentháromság vasárnapja az őrségbenÚjabb élményben volt része az őrségi híveknek Őriszentpéteren és Veleméren. Mindkét templomban a SCHOLA GREGORIANA BUDAPESTINENSIS kórusa énekelt gregorián énekeket. Szentmiséket Varga Ottó esperes-plébános celebrálta.


 

Az őriszentpéteri templomban nagyon szépen voltak a hívek, Veleméren pedig a Szentháromság-napi búcsúi szentmisén zsúfolásig megtelt a templom. Ez alkalomból Velemér községe tartotta a „Veleméri Perecfesztivált”.

A Schola Gregoriana Budapestinensis célkitűzése a gregorián ének tanítása, terjesztése, a liturgiába való visszaemelése. Így alakult meg 1994-ben Schola Gregoriana Budapestinensis Béres György atya vezetésével, aki 87 évesen fiatalos lelkesedéssel vezényli ezt a gregorián énekkart. A tagság énektanárokból, zenei intézmény hallgatóiból és egyházzenészekből tevődik össze.

Mindkét templomban a hívek tapssal köszönték meg a csodálatos gregorián énekeket. Megható volt, hogy a veleméri búcsúi mise után a himnuszok alatt a hívek könnyeztek.

Őriszentpéter, 2015. június 02.

Szöveg: Fehér Józsefné – Fotó: Dékány András