Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Böjti Balázs újmisés atya megkezdte kápláni szolgálatát Celldömölkön


bBöjti Balázs CelldömölkönNagy örömmel értesültünk róla, hogy Dr. Veres András püspök úr 2015. augusztus elsejétől plébániánk káplánjaként nevezte ki Böjti Balázs atyát, aki augusztus első vasárnapján a fél 10 órai szentmisében mutatkozott be a celldömölki híveknek.


Böjti Balázs CelldömölkönA szentmise elején Nagy László, a Nagyboldogasszony Plébánia képviselőtestületének elnöke köszöntötte a celldömölki hívek nevében az ide érkező atyát.
Balázs atya a prédikációban bemutatkozott a jelen lévő híveknek. Elmondta, hogy nagy örömmel érkezett Celldömölkre, valamint, hogy minden pap életében meghatározó jelentőségű az első szolgálati hely, így számára is fontos állomás Celldömölk.
Kirner Antal Zoltán atya, a Kegytemplom plébánosa pedig elárulta a híveknek, hogy Balázs atya idehelyezésével egy különös helyzet állt elő, hiszen nagyon ritkán fordul elő, hogy egy pap egykori ministránsával szolgálhat együtt, hiszen Becsehelyen Zoltán atya ministránsa volt a káplán atya.
A szentmise zenei szolgálatába Ferenczi Gábor kántor úr mellett bekapcsolódott a templom ifjúsági énekkara.
Böjti Balázs CelldömölkönA szentmise végén Balázs atya újmisés áldásban részesítette a híveket, akikkel zsúfolásig telt a sekrestye, mindenki üdvözölni akarta az ide érkező atyát, akiért mindannyian hálásak vagyunk a Jóistennek és a Kiscelli Szűzanyánknak. Balázs atya munkájára kérjük a Jóisten áldását és kívánjuk, hogy találjon otthonra a celldömölki hívek körében.

Szöveg: Nagy Ivett Fotó: Fülöp Balázs