Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Lelkinap a bérmálásra készülő fiataloknak


Lelkinap a bérmálásra készülő fiataloknakNovember 29-én került sor az ALPHA kurzuson résztvevő leendő bérmálkozók lelkinapjára.


Lelkinap a bérmálásra készülő fiataloknakAz egész napos programon segítségünkre voltak Bécsből érkezett vendégeink: Clara és Franz, Imelda és Lujza nővérek, Kati testvér, István, János, Zoltán és Gábor atyák, hitoktatóink, lelkes már bérmálkozott fiatalok, valamint Zalaegerszegről Péterék - a "Rád találtam” dicsőítő csoport - emelték zenéjükkel a fiatalok lelkét a jó Istenhez.

A délelőtt szokásos rövidfilmmel kezdődött, mely a Szentlélekkel foglalkozott. A filmben felvetett kérdéseket kiscsoportos foglalkozás keretében beszélték meg a fiatalok csoportvezetőikkel.

Lelkinap a bérmálásra készülő fiataloknakEzután Szentségimádás és szentgyónás elvégzése volt a program. A fiatalok kihasználták, hogy az imádságban az Oltáriszentség előtt Jézussal találkozzanak, valamint a bűnbocsánat szentségében megtapasztalják az irgalmas Jézus megbocsátó szeretetét. A lelki programok után közös ebédre került sor, melyet a plébános atya meglepetésként adott számunkra.
Ebéd után rövid játékkal építettük a fiatalok közösségét.

Lelkinap a bérmálásra készülő fiataloknakA napot közös szentmisével zártuk, melyen megtörtént a fiatalok befogadási szertartása is, ahol megkapták a Bibliát és a homlokukra rajzolt kis keresztet. A lelkinap mindenki számára gyümölcsöző volt.
Ebéd után rövid játékkal építettük a fiatalok közösségét.

A fiatalok örömmel mentek haza, többen csak ennyit mondtak: jó volt itt.

Szöveg és fotó: Soproni Mónika