Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Könyvbemutató az Egyházmegyei könyvtárban


Könyvbemutató „Hol találod Istent?” kérdésre kereste a választ Dr. Németh Norbert atya, aki gondolatait papírra is vetette és ezzel a címmel írt könyvet a közelmúltban. Május 23-án az említett könyvnek a bemutatójára került sor a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban.


Könyvbemutató Az összes szabad széket elfoglalták az érdeklődők, majd egy cselló játékkal megkezdődött az est. A házigazda Simon Katalin gyűjteményvezető volt, aki röviden bemutatta a szerzőt és barátját Kürnyek Róbert zalaegerszegi plébános atyát, aki elénk tárta, hogy miről is szól Norbert atya első könyve.

Norbert atya, amióta egyetemi lelkész fontosnak tartja, hogy nyitott előadások keretében adjon lehetőséget a lelki épülésre. Az előadássorozat gondolatatit frissítve foglalta össze könyvében, amely kulisszái mögé nyertünk betekintést. Fény derült arra is, hogy kellett egy kis győzködés Norbert atyának, hogy végül tavaly nyáron rászánja magát a könyv megírására. A mű úgymond az utca emberének íródott, tehát a célja, hogy könnyen érthető és mindenki számára elérthető utat mutasson az Istenkeresésben. Robi atya felhívta a figyelmet arra, hogy hatalmas vállalkozás, ilyen szintű dogmatikai gondolatok átadása laikus személyek számára, de Norbert atya megbirkózott a feladattal és teológiailag illetve spirituálisan is igényes alkotást tarthatunk most a kezünkben. A mű segítséget nyújthat azok számára, akik az Isten keresésében valahol megakadtak vagy nehezen indulnak el és persze azoknak is, akik csak szeretnének még közelebb kerülni hozzá.

Könyvbemutató A könyvbemutató végén lehetőség volt megvásárolni a kötetet, és azokat a szerző személyre szólóan dedikálta is. Az összes példány elfogyott, amit ez alkalomra elhoztak. Azt gondolom az este során sokakban felébredt a vágy, hogy elolvassák a művet. Norbert atya elsősorban az Úristen felé fejeztet ki háláját, de mi is köszönjük neki azt, hogy időtálló formában is elénk tárta gondolatait.

Szöveg: Horváth Csaba Csongor, egyetemi szakkollégista-Fényképek: Fábián Tamás