Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

„Legyünk készek a krisztusi útra lépni!” - Veni Sancte szentmiséjét tartotta a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és az Egyetemi Lelkészség


Veni Sancte miseSzeptember 28-án ünnepi szentmisével indította útjára a 2016/17-es tanévet a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség.


Veni Sancte miseA szentmisét Császár István atya a Szombathelyi Egyházmegye kormányzója celebrálta a szombathelyi Jézus Szíve Zárdatemplomban. Ez az egyetemi tanévkezdő szentmise immár hagyománnyá vált Szombathelyen. Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Harangozó Bertalan Vas megye kormánymegbízottja, Dr. Németh István a SEK rektorhelyettese, Pintér Zsolt SEK Campus igazgató, valamint több egyetemi oktató és munkatárs, a szakkollégium oktatói és természetesen a II. János Pál Katolikus Szakkollégium lakói.
Veni Sancte miseCsászár István atya homíliájában kiemelte: Mindannyian úton vagyunk. A tanév is egy folyamatos úton levés, melynek megérkezésekor a diploma vár ránk. A keresztény ember nincs egyedül ezen az úton, hiszen a Szentlélek Isten bölcsességet adó kegyelme velünk van. Legyünk hát készek Krisztussal együtt haladni és a segítséget folyamatosan és bizton érezhetjük majd.
A szentmisét követően a Szakkollégiumba terített asztalok mellé várták a vendégeket. Köszöntőjében Harangozó Bertalan kormánymegbízott felhívta az egyetemisták figyelmét a jó tudás elsajátításának fontosságára. Csak a teljesen megszerzett tudás lehet egyedül a célravezető. De természetesen nemcsak a tudás, hanem a fiatalos élet is az egyetemista évek sajátja. Ehhez kívánt a kormánymegbízott úr kellő kitartást és sikeres célba érést!
Dr. Németh Norbert atya, a Szakkollégium igazgatója megköszönte a vendégeknek, hogy elfogadták a meghívást és eljöttek a Szentlélek Isten kegyelmét kérő ünnepi szentmisére. Hangsúlyozta, hogy kellő bátorság, kitartás és a lehetőségek jó kihasználása vezet el célunkhoz. Merjünk jó döntéseket hozni és a kínálkozó alkalmakat használjuk lelkünk és tudásunk gyarapítására. Ehhez a II. János Pál Szakkollégium minden keretet biztosít lakóinak.
A programot az EGYH-KCP-16-0184 sz. pályázat támogatta.
Gaspari Gábor
szakkollégiumi titkár