Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Gyémántmise a Szombathely – Olad-i Fatimai Szűzanya templomában

gyémántmiseDerűs, szép reggelre ébredtünk 2016. szeptember 18-án. Templomunk közössége vendéget várt a vasárnap délelőtti szentmisére. Rostás Sándor gyémántmisés atya jött el hozzánk ezen a napon Kőszegről a Szent Imre Missziósházból. Cursillos közösségünk meghívására Sándor atya pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be templomunkban. Hálaadásához mindannyian nagy- nagy szeretettel csatlakoztunk.


 gyémántmiseÖrömmel és érdeklődve hallgattuk Sándor atya tanúságtételét a papi, szerzetesi és missziós szolgálat szépségéről. Hallhattuk, hogy Sándor atya 10 éves volt, amikor fellobbant a vágy a szívében, hogy az Úr asztalánál szolgálhasson.  Ministráns fiú volt, amikor kérte az Urat, hogy teljesítse az Ő szívének vágyát és segítse a papi, szerzetesi és missziós szolgálatra.  Kérése meghallgatásra talált és megkapta mindazokat a talentumokat, amelyek segítették Őt az elmúlt 60 esztendő során itthoni szolgálata során éppúgy, mint a messzi Argentína őserdeinek lakói körében.

Szentbeszédében hallhattuk, hogy az Eucharisztia ünneplése, a bűnbánat szentségének kiszolgáltatása minden egyes alkalommal ünnep volt számára.  Sándor atyával mi is örömmel ünnepeltük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust ezen a hálaadó szentmisén és hálás szívvel fogadtuk, Sándor atya szentmise előtti szent szolgálatát, a gyóntatást.

Hálás szívvel így fohászkodunk Sándor atyáért:

Uram, köszönjük neked, hogy Sándor Atyát a papi, szerzetesi és missziós szolgálatra szólítottad.! Add meg kérünk neki szolgálatodnak kegyelmét, újítsd meg szívében e szentségnek a lelkét, hogy tanítása, életének példája közelebb vigye az általa vezetetteket hozzád.  Köszönjük, hogy erőt adtál neki e nehéz hivatás elfogadására. Töltsd el Őt teljesen szentséges szereteteddel. Te légy az Ő dicsősége, öröme, vágya, Te légy szenvedésében az Ő vigasztalása, a kétségek közt tanácsadója, az igazságtalanságok közt védelme. Fogadd el kérünk hálaadását, melyet e jubileum alkalmával a  legszentebb áldozat bemutatásával ajánlott fel Neked, és szent szolgálatának évtizedeire visszatekintve neked hálatelt szívvel köszönetet mondva terjesztett eléd.

A szentmiséről Sándor atya gyémántmisés áldásával tértünk haza otthonainkba.

Szöveg: Molnár Lászlóné-Fotó: Molnár László