Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szakkollégiumok találkozója Sopronban

Szakkollégiumok találkozója Sopronban2016. október 7-én és 8-án  a soproni Szent Pál Katolikus Kollégium adott otthont az immár hagyománnyá váló „koli talinak”.  A házigazdákon kívül jelen voltak a győri Szent László Katolikus Kollégium valamint a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium lakói is. 

Szakkollégiumok találkozója SopronbanA program sorozatot ismerkedéssel kezdtük. Ezt kövezően ügyességünket tettük próbára csapatverseny keretében. Az este folyamán, szent misén vettünk részt a kollégium kápolnájában, melyet Henczel Szabolcs „Szabi atya” mutatott be. Az estét hajnalig tartó táncmulatsággal zártuk.

            A szombat kicsit álmosan kezdődött, de a reggeli után újult erővel töltődve nekivágtunk a város felfedezésére. Megnéztük a főbb látnivalókat és megismertük az egyetemisták évszázados hagyományait. A túra után a kollégiumba visszatérve már rotyogott az ebéd a bográcsban. A közös ebéd után sok-sok élménnyel és új barátságokkal indulhatott haza mindenki.

Természetesen nem maradt el a vándorzászló átadása sem. A házigazdák a győri kollégiumnak adták át a stafétát. Tavasszal ismét találkozunk, immáron Győrben.  

Szöveg és fotó: Kardos Lilla