Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatima este Szombathely- Szentkirályon


Fatimai est SzentkirályonOktóber 13-án is együtt ünnepeltek a hívek Szombathely Szentkirály városrészén és köszöntötték égi édesanyánkat, Máriát. 


Fatimai est SzentkirályonOktóber hónapja különösen kedves a Szűzanya számára, mivel ebben a hónapban kérésének megfelelőn mindennap imádkozzuk azt az imádságot, amit állandóan kérünk tőlünk. A rózsafüzér imádkozásával kezdődött a fatimai engesztelés Szombathely-Szentkirályon, majd szokásunkhoz híven szentségimádással folytatódott. Ezen az estén is sokan jöttek össze az egyházmegye más településéről is, hogy egy közösségben imádkozzunk a fatimai jelenés napján égi Édesanyánkhoz.

Az est vendége és a legszentebb áldozat bemutatója Dr. Pehm László atya volt, aki Bokor Zoltán plébánosunkkal együtt mutatta be a szentmisét.

Úgy gondolom Pehm atyát az egyházmegyében nem kell különösebben bemutatni, mert mindannyian jól ismerjük áldozatos munkáját, amit az egyházmegyében végez.

Fatimai est SzentkirályonSzentbeszédében olyan mélységekre próbálta elvezetni a jelenlévő híveket, amely kiindulópontja mindig az édesanya. Igen az édesanya, akkor is, amikor a földön velünk él és akkor is, amikor már eltávozott  szeretteink köréből, mert szerepét ilyenkor átveszi égi Édesanyánk, akihez bármikor és bármilyen problémával bátran fordulhatunk. Ilyenkor talán egy kicsit a mennyországban is képzelhetjük és érezhetjük magunkat, ahogyan Pehm atya is elképzelte, hogy vajon milyen rózsafüzért imádkozhatnak szeretteink a mennyországban a Szűzanyával együtt. Pehm atya elénk tárta azokat a rózsafüzér titkokat, amelyekről úgy gondola, hogy a mennyországban, boldogságban együtt imádkozzák az ott lévők. A mai felgyorsult, zaklatott világban úgy látjuk nincs más megoldás mint, hogy nyitott szívvel bizalommal forduljunk Szűzanyánkhoz, aki oltalmazz bennünk minden bajtól, veszedelemtől.

Fatimai est SzentkirályonA szentmise után körmenetben tettünk tanúbizonyságot hitünkről, majd közösen imádkoztunk mindazok testi és lelki gyógyulásáért, akik erre rászorulnak.

Szöveg és képek: Geosits Péter