Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szakkollégiumi tréning Csempeszkopácson - 2016. október 21 – 23.

Szakkollégiumi hétvégeOktóber 21-23. között közösségépítő hétvégén vettek részt a II. János Pál Katolikus Szakkollégium diákjai Csempeszkopácson. 

Szakkollégiumi hétvégeBorongós, esőre álló időben indultunk el kollégiumunk udvaráról. Amint kiértünk a Szombathelytől mintegy 20 km-re található Csempeszkopácsra felszakadozott a felhőzet. A hétvége további részében csodálatos őszi időjárásban lehetett részünk.

Megérkezésünket követően megtekinthettük a település egyik nevezetességét a 13. századi templomot, mely ma is régi fényében pompázik. Házigazdánk - a Krenner család - körbe kalauzolt bennünket a szállásunknak és a tréningünknek helyt adó kopácsi füves portán. Bátran kijelenthetjük, hogy minden igényt kielégítő a vidéki lelkület báját és varázsát ötvöző helyszínre leltünk. A szállás elfoglalását követően csapatunk egy része a vacsora elkészülésében segédkezett, a többiek gesztenyét sütöttek vagy a tábortűzre „vigyáztak”. Esti imádságunkat és a vacsorát követően a napot a tekepályán zártuk. A maratoni, egész estés gurítás és a jóízű beszélgetések felüdülés volt mindnyájunk számára.

Szakkollégiumi hétvégeA szombatot imádsággal indítottuk, majd a reggeli következett. A délelőtt további részét a lovaglás és a rekreáció (sakk, pingpong, társasjáték) töltötte ki. Ebéd után vette kezdetét Németh Béla és Pesti Arnold által vezetett foglalkozás. A társas együttműködés, a problémamegoldás, a csoportkohézió és a csoportdinamikában rejlő lehetőségek megismerése, megerősítése és felismerése állt a tréning gyújtópontjában. Rendkívül jó hangulatú, esemény és élménydús program elérte célját közösségünkben. A gyakorlatok leginkább a koncentrációképességgel, a spontaneitással, a rögtönző készséggel és a csoportmunkával foglalkoztak. Ezt követően szentmisére mentünk az Árpád-kori műemlék templomba. Vacsora után napunkat szaunával, társas játékkal és közös beszélgetésekkel zártuk.

Szakkollégiumi hétvégeEredményes hétvégét hagytunk magunk mögött. A szabadidőnket sikerült hasznosan eltölteni. A programok pedig összekovácsolták, megerősítették és új tapasztalatokkal vértezték fel kollégiumunk tagjait.

A programot az EGYH-KCP-16-0184 sz. pályázat támogatta.