Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházközségi Tanácsadó Testületi tagok lelki- és képzési hétvégéje - A Martineum Felnőttképző Akadémia hírei


Testületi tagok képzéseAz újonnan megválasztott Egyházközségi Tanácsadó Testületek tagjait hívtuk lelki- és képzési hétvégére a Martineum Felnőttképző Akadémiára 2016. november 18-19. között. Célunk az volt, hogy a program során átgondoljuk szolgálatunk alapjait, új ötletekkel, tapasztalatokkal gazdagodjunk.


Testületi tagok képzésePénteken este a bemutatkozás után megismertük egymás várakozásait, kérdéseit a program kapcsán.

Szombaton a reggeli szentmise után Fekete Szabolcs atya rendkívül élvezetes előadásokon keresztül ismertette meg velünk a plébánia közösségi jellegét, az egyház erre vonatkozó tanítását, majd az egyházmegye új tanácsadó testületi szabályzatát. Egyéni munkában átgondoltuk, majd megosztottuk egymással, mint jelent számunkra az ígérettétel azon mondata, miszerint: „...életemmel és munkámmal Egyházunk javát akarom előmozdítani...”.

A délutáni órákban Kirner Zoltán atya érkezett hozzánk, aki az egyházban végzett munka, a szolgálat lelkületéről, a vezetés felelősségéről beszélt nekünk. Mély gondolatai segítettek minket abban, hogy Istenre figyelve, felelősséggel végezzük egyházközségi feladatainkat.

Testületi tagok képzéseA program során megismerhettünk egy-egy jó gyakorlatot is a résztvevők egyházközségeiből. Jó volt tapasztalni, mennyi nagyszerű ötlet, kincs rejtőzik plébániai közösségeinkben, és mennyi elkötelezett hívő dolgozik egyházmegyénkben is Isten Országáért!

A résztvevők visszajelzéseiből:

„Ilyen előadásokon, képzéseken még nem vettem részt, egészen elmélyülve hallgattam, és arra gondoltam, milyen sok mindent tehetnék az egyházközségemben...”

„Kulturált körülmények, tartalmas lelki mondanivaló, modern előadásmód, ismeretterjesztés, hitben való gyarapodás, jó ötletek...”

„Amiért eljöttem, megerősítést kaptam a további munkámhoz.”

„A képzési hétvégén felkészült előadók voltak, a résztvevők megnyilvánulásai egyházhűségről, tettrekészségről beszéltek. Jó csapat volt, sokat tanultam.”

A képzés a Szombathelyi Egyházmegye és a Renovabis támogatásával valósulhatott meg.

Szöveg és képek: B. Markovits Eszter,felnőttképzési referens