Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Különleges engesztelés Csehimindszenten

Engesztelés

2016. november 29-én is megtartottuk Mindszenty József bíboros szülőfalujában a szokásos 29-ei engesztelő imaestünket, de ez nemcsak egy szokványos engesztelés volt, hiszen a restauráltatott orgona is megáldásra került. 

dscf3049Csehimindszenten található Vas megye egyik legrégebbi működő orgonája, amit 1796-ban készítettek. A több mint két évszázad alatt többször is javították, de leromlott állapota miatt ismét szükséges volt a restauráltatás, amit Tuskán József restaurátor végzett

dscf3038 18 órakor engesztelő szentóra volt, amit szentéletű Hercegprímásunk boldoggá- és szentté avatásáért ajánlottunk fel, majd a 19 órai szentmise elején Mons. Császár István egyházmegyei kormányzó megáldotta a szépen felújított orgonát. A hirdetésekben Déri Péter esperes-plébános ismertette a restauráltatásnak a menetét és köszönetet mondott mindenkinek, aki adományával segítette a munkálatokat.

A szentmise végén megtartottuk a szokásos körmenetünket is, amelynek végén fohászkodtunk a Szűzanyához, a Világ győzedelmes Királynőjéhez, hogy járjon közben nagy tisztelője, Mindszenty József bíboros, hercegprímás mielőbbi kanonizációjáért.

Fotó és cikk: Papp Balázs