Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Adventi hangverseny Jánosházán

adventi hangverseny jánosházánAdventi és karácsonyi dallamok csendültek fel a jánosházi Szent Imre Általános Iskola tornatermében 2016. december 3-án. 

adventi hangverseny jánosházánBodorkós Imre plébános úr ünnepi köszöntőjében utalt arra, hogy a négy hetes adventi idő sok lehetőséget kínál számunkra, hogy szívünket felkészítsük az Istennel való találkozásra. A hangverseny készületünk szép és lényeges része, értékes ideje. Zeneszerető nyugalmazott Szentatyánkat, XVI. Benedek pápát idézve hangsúlyozta, hogy az ember egyik legnagyszerűbb cselekedete, amikor a zene Isten dicséretévé válik.

A hangversenyre szóló meghívást elfogadta a Panágia Kórus Gércéről (karnagya: Fábián Gábor), a keszthelyi Kis Szent Teréz Kórus (karvezetője: Pálné Szelencsik Klára), a jánosházi Animato Énekegyüttes, az Egyházi Kórus és a Szent Imre Általános Iskola Gyermekkara Nagy Béláné karnagy vezetésével, aki a találkozót megszervezte.

Az elhangzott kórusművek arra indítottak bennünket, hogy adventben a lényeg ne kerülje el figyelmünket: az Istennel való találkozásra készülünk. A külsőségek mit sem érnek, ha nem találjuk meg lelkünk békéjét. Vegyük észre a nyüzsgésben, a forgatagban a szállást kereső Szent Családot, ismerjük fel a szívünk ajtaján kopogtató Messiást.

            A rendezvényt támogató Jánosházi Önkormányzatnak, a Szent Imre Általános Iskolának és sok jószándékú önkéntes felajánlásnak köszönhetően az énekkarok tagjai egy kis agapén vehettek részt, ahol lehetőség nyílt az ismerkedésre és a baráti kapcsolatok építésére.

            Örömmel éltük meg J. S. Bach gondolatát: „Minden zene célja (...), hogy Isten dicsőségét zengje, és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára.”

 Szöveg: Molnár Terézia-Fotók: Horváth Csaba és Bödör Zsolt