Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Szeplőtelen Szűzanya sárvári kegyszobra

sárvári zarándoklatDecember 2-án a sárváriak elzarándokoltak a sárvári Hegyközségben lévő Szűzanya szoborhoz. 

sárvári zarándoklatMinden esztendőben a Szeplőtelen fogantatás napjához közel eső vasárnapon a katolikus iskola nevelői, szülei, a diákok képviselői, a Rózsafüzér Társulat tagjaival együtt elzarándokolnak a sárvári Hegyközségben álló Szűzanya szobrához. Ez a hely évtizedek óta a sárváriak zarándokhelye.

sárvári zarándoklat2017-ben ez a virágos köszöntő december 2- ra esett. A délutáni órában megtartott köszöntőn Orbán István kanonok-plébános köszöntötte a zarándokokat. A felújított Kálvária templom előtt álló Szeplőtelen Szűzanya szobránál a lelki atya elmélkedésében a Szűz kegyelmért kérte az ifjúságra, a fiatalságra, a családokra, a betegekre, elesettekre. Kitért arra, hogy a legnagyobb probléma napjainkban a magányosan élő emberek köre. Törődjünk minden egyedül élő emberrel! Fontos, hogy megtanítsuk a fiataloknak, miképpen kell bánni egy időssel. Vezessük el hozzájuk a lelki megnyugvást adó papokat!

A bevezető gondolatokat követően imádsággal, Mária énekekkel köszöntötték a Szűzanyát, majd ezt követően a csoportok képviselői virágcsokrokat helyeztek el a szobornál.

Szöveg és kép: Márkus Sándorné