Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jézuskavárás Gencsapáti 2016


Jézuskavárás Gencsapátiban2016. december 24-én izgatottan készülődtek kicsik és nagyok, hogy előadhassák Jézus születésének történetét.


"Örüljetek, örvendjetek, a kis Jézus Megszületett!"

Jézuskavárás GencsapátibanA templom lassan megtelik kíváncsi gyerekkel, szülőkkel és nagyszülőkkel. Az előadás előtt Gencsapáti plébánosa, Gombos Tibor Bálint atya köszöntötte az ünneplő közönséget és a szereplőket.

A gyermekek, átérezve az ünnep szépségét, mély átéléssel adták elő a születés történetét, nem is csoda, hiszen már november közepe óta, hétről hétre erre készültek a Szent Jakab Plébánia Templomban. Az éneket és a zenei aláfestést a felnőttek kórusa kísérte gitárokkal, fuvolával és természetesen orgonával. Ebben az évben az énekek kicsit több szerephez jutottak, így nagy segítség volt a zenekar, akik szintén próbáról próbára gyakoroltak össze. Ezen kívül meg kell említeni azokat akik a technikai hátteret biztosították, hogy a gyerekek könnyebben tudják bemutatni a műsort.

Köszönjük a résztvevő gyerekeknek és szüleiknek a részvételt és a támogatást, köszönjük a felnőtteknek a hangosítást és zenét és a próbákon való önzetlen segítséget mellyel megkönnyítették a felkészítést és a lebonyolítást, így bemutathattuk a Karácsony igaz történetét, lényegét, varázsát!