Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

KELET 2017 - Az első nap

KELET 2017Dr. Beer Miklós, váci megyéspüspök előadásával vette kezdetét a KELET, a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója Szombathelyen február 3-án. Több mint kétszázan vesznek részt a találkozón. 

KELET 2017Nagy az érdeklődés a KELET szombathelyi programja iránt: az országhatáron túlról is érkeztek résztvevők. Így volt ez máskor is, és jó látni, hogy nem lankad a fiatalok lelkesedése a program iránt, a nagy távolságok ellenére sem. Az ELTE szombathelyi Campusa adott helyt  a nyitó nap programjának. 

Dr. Németh Norbert, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium igazgatója köszöntötte a résztvevőket.  Utalt a találkozó mottójára: Isten sosincs offline. Merthogy az Úr mindig, mindenhol, még az egyetemi évek alatt is közel akar kerülni hozzánk. Bekopogtat az életünkbe, de nem átutazó, nem albérlő szeretne lenni. 

KELET 2017Dr. Beer Miklós, váci megyéspüspök tartotta az első nap előadását. Idézte Ferenc pápát: Hagyjuk, hogy Isten meglepjen minket. Sokféle módon találkozhatunk Isten megszólító szeretetével: akár egy természeti szépség, akár egy találkozás pillanatában. Mert Isten sosincs offline, Ő nincs hálózaton kívül. Szükségünk van a templomokra, hogy azokon az átimádkozott helyeken átéljük az Úristen titkát. Ott legyünk a csendben, a tiszta miliőben és a hitünkben megélni azt amit Jézus mondott: Én veletek vagyok minden nap. Az Eucharisztiában, a szentmisében. Éljen a vágy a szívünkben, hogy mindig többet megragadjunk ebből a titokból, ajándékból. 

De fontos, hogy a természet csodái, az Eucharisztia élménye nyomán észrevegyük Istent egymás arcában, sorsában, életében. A mindennapi találkozásokban csodálkozzunk rá, hogy az Úristen  milyen közel van hozzánk. Vegyük észre, hogy az Úristen bízik bennünk és a véletlen találkozásokkal elvárást is támaszt felénk: viszonozzuk az Ő szeretetét. Folytatás holnap reggel, többek között Hodász András atya előadásával. 

Beer Miklós előadását megtekinthetik oldalunkon itt.

https://www.youtube.com/embed/023EDvNKGAI