Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Brenneres diákok országos sikere


Brenneres diákok sikerePiliscsabán, a festői szépségű környezetben található Páduai Szent Antal Iskolában rendezték meg 2017. március 25-én a Katolikus Iskolák Országos Természetismereti Versenyét. Az első fordulóban a csapatok egy pályamunkát készítettek, a 15 legjobb pályamunkát készítő csapat a második fordulóban mérhette össze elméleti és gyakorlati tudását az országos döntőn.  


Brenneres diákok sikereIskolánk mindkét pályázó csapata bejutott a második fordulóba a kutyák kommunikációjáról, az emberi beszéd megértéséről készített pályamunkájával. Mindkét csapat nagyon kreatív és szemléletes, saját kísérletekkel, fotókkal ellátott dolgozata nagy sikert aratott a bírálók körében.

A döntőben nagyon széleskörű és mélyreható, a természetismeret teljes vertikumát feldolgozó feladatokkal kellett megbirkózniuk a tanulóknak. Volt madár és növényfelismerés, madárhang felismerés, nemzeti parkok jellemző élőlényei, az év védett állatai és fizikai kísérletek sorozata. A verseny a tananyagra épült, de az általános tudáson túl, a környezethez való helyes viszonyulás, a helyzetfelismerés és az elméletben megtanult ismeretek gyakorlati alkalmazásának képessége is fontos feltétele volt az eredményes szereplésnek.

Brenneres diákok sikereA lányok nagyon ügyesen, lelkesen és a végére egy kicsit elfáradva, de nagyon eredményesen teljesítették az esetenként nagyon nehéz feladatokat. Tanulóink erőfeszítései nem voltak hiábavalóak, hiszen az egyik csapatunk első, a másik csapatunk hetedik helyezést ért el.

Az 1. helyezést elért csapat tagjai: Bertók Izabella, Gaspari Dóra, Kovács Kitti
A 7. helyezést elért csapat tagjait: Magyar Júlia, Schubert Dóra, Tóth Boglárka
Felkészítő tanár: Karagityné Geiger Szilvia

Köszönet és elismerés illeti mindkét csapatunk tagjait, mind a felkészülés, mind a megmérettetés során nyújtott teljesítményükért. Gratulálunk lányok!

Szöveg és fotó: Karagityné Geiger Szilvia