Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nagyböjti lelkigyakorlat Körmenden


Nagyböjti lelkigyakorlat KörmendenÁprilis 6-8. között tartották Körmend város nagyböjti lelkigyakorlatát, amelyet Mikolás Attila atya vezetett.


Nagyböjti lelkigyakorlat KörmendenA csütörtök esti szentmisét szentségimádás előzte meg, a lelkigyakorlat vezetője szentbeszédében életünk értelméről, céljáról elmélkedett és meghívott mindnyájunkat, hogy életünk legyen szeretet-válasz Isten végtelen szeretetére, mely Jézus Krisztusban tárult föl számunkra.

Pénteken délelőtt Horvátnádalján, este pedig Körmenden erősödtek meg idős testvéreink a betegek szentségével, az esti szentmise előtt a plébánia karitász csoport vezetésével keresztutat imádkoztunk.

Nagyböjti lelkigyakorlat KörmendenAttila atya a „hős harcos” jelenlétére hívta fel beteg és idős testvéreink figyelmét, aki mindig mellettünk áll és rámutatott arra, hogy elfogadott és felajánlott szenvedéseink fegyverek, melyekkel mások és magunk üdvösségéért küzdhetünk. Szombat esti szentmisével zárult lelkigyakorlatunk, ahol keresztény életünk egyik forrásáról, az imádságról tanított bennünket Attila atya. Istennek legyen hála mindazon kegyelmekért és tanításért melyeket Attila atya által közvetített felénk az Isten a gyóntatószékből és a szószékről segítve készületünket húsvét szent ünnepére.

Szöveg: Óra Krisztián-Fotó: Bedőcs Gyula