Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

TRÉNING ELMÉLETBEN ÉS GYAKORLATBAN - A II. János Pál Katolikus Szakkollégium hallgatói Őrtilosban jártak!


Szakkollégiumi hétvége ŐrtilosbanÁprilis utolsó hétvégéjét közösségépítéssel töltötték a II. János Pál Katolikus Szakkollégium diákjai Őrtilosban. 


img-3293Szakkollégiumunkban hagyomány az, hogy tavasszal a szakkollégisták egy része csapatépítő, közösségfejlesztő tréningen vesz részt. Az idei tréningünket és közös játékunkat Őrtilosba szerveztük. Április utolsó hétvégéjén egy csodálatos élményben lehetett része szakkollégiumunk kis csapatának. 16-an indultunk útnak péntek délután a Somogy megyei kis faluba, Őrtilosba, ahol már várt ránk egykori szakkolis társunk Zsófi és édesanyja Gyöngyi néni.  A tréninget Szabó Leventéné Andrea vezette. Andrea a szakkollégiumunk oktatója is. A tréning célja az inkluzív (befogadó) szemlélet kialakulásának segítése, attitűdformálás és a közösségi élmények formálása volt.

img-3303A szállásunk elfoglalása és a vacsoránk elfogyasztása után kezdetét vette az első foglalkozás. A csapatépítés különböző technikáival, élményszituációk feldolgozásával, hasznosításukkal foglalkoztunk. A tréning során egy szórakoztató „játékon” keresztül kellett felismernünk, hogy semmi sem kerülheti el a figyelmünket, minden apró részlet számít, hisz így van ez az életben is. A péntek este lezárásaként igazi lazítás volt csocsóbajnoksággal.

Szakkollégiumi hétvége ŐrtilosbanA szombati napon a csapatépítés és közösségerősítés gyakorlati alkalmazását próbáltuk ki: részesei (sőt szervezői) voltunk az őrtilosi lakodalmas játéknak, ahol a szakkollégisták vezetésével és közreműködésével mozgattuk meg a nézősereget. A menyasszonyt Petra, a vőlegényt, párja Gábor alakította. Vőfélyünk Bálint volt, aki minden várakozást felülmúlva hozta a szerepet. Hisz tudjuk „ha van egy jó vőfély, van egy jó lakodalom is”! A nap folyamán fiaink még inkább kivették a részüket a lakodalomból, több beugrós szerepet is elvállaltak. Ilyen volt például az étkek tálalása, ahol Csongor, Bendő és Béla remekelt. A deresre húzásnál a Pandúrok (verőlegények) szerepét is Bendő és Laci kapta, ahol szegény Csongorunkat is megbüntették. Végül pedig nem feledkezhetek meg táncos csapatunkról, akik a színpad problémáitól eltekintve, egy profi produkciót mutattak be.

Szakkollégiumi hétvége ŐrtilosbanA sok programelem megvalósítása során egy elem különösen érintette szakkollégistáinkat:  egy fontos elem, amit semmiképp sem hagyhatok ki, hisz a legnagyobb „meglepetés” természetesen, hogy a mi Petránk valódi menyasszonnyá vált ezen a napon. Gratulálunk Nektek!

A vasárnap a lazításé volt: ébredés után csapatunk még meglátogatta a Szent-Mihály hegyi kis templomot. A hegyről elénk táruló gyönyörű panoráma ihletet adott nekünk egy utolsó közös fotózkodásra, ezek voltak a búcsú pillanatai. Azonban bátran állíthatom, hogy jövőre visszatérünk...

A programot az EGYH-KCP-17-EPER-0067 pályázat támogatta.

 

Kiss Zsanett, szakkollégista