Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Természetismeret vetélkedő Jánosházán

Természetismereti versenyA Föld Napja tiszteletére 2017. április 21-én a Szent Imre Általános Iskola természetismeret vetélkedőt szervezett az egyházmegyei katolikus intézmények részvételével. 

Természetismereti versenyBodorkós Imre atya, az iskola püspöki referense nyitotta meg a rendezvényt. Beszélt a teremtett világ szépségéről, hangsúlyozta, mennyire fontos környezetünk védelme.

Három korcsoportban zajlott a verseny. A 4. osztályosok játékos csapatverseny formájában adtak számot ismereteikről, míg az 5-6. és a 7-8. osztályosok csapatai különböző természettudományi, rajz és hittan állomásokon mérték össze tudásukat. A változatos feladatok között szerepelt kőzetfelismerés, kémiai titkosírás, a 2017. év élőlényeinek felismerése és megnevezése, a fizikából tanult ismereteik gyakorlati alkalmazása, növények a Bibliából és plakátkészítés. Rendkívül ötletes tárgyak készültek PET palackokból előzetes feladatként. A gyerekek röviden bemutatták az általuk megálmodott tárgyakat, rávilágítva a hulladékok felhasználási lehetőségeire.

Míg a diákok versenyeztek, a helyi Karitász csoport készítette a finom ebédet. A versengés és az ebéd után az eredményhirdetés következett.

Eredmények:

4. osztályosok:

1. Sárvár, 2. Celldömölk, 3. Zalaegerszeg

 

5-6. osztályosok:

1.    Szombathely és Sárvár, 3. Kőszeg

 

7-8. osztályosok:

1. Kőszeg, 2. Szombathely, 3. Zalaegerszeg

 

A Szent Imre Általános Iskola csapatai versenyen kívül indultak, de szép eredményeket értek el mindhárom kategóriában. A rendezvényt támogatta a Marcalmenti Vadásztársaság, a Jánosházi Plébánia és a Szent Imre Általános Iskola Szülői Közössége.

A jó hangulatú természetismeret vetélkedőről mindenki ismereteiben gazdagodva és annak tudatában térhetett haza, hogy tett valamit a környezet védelméért.

Szöveg: Vargáné Steiner Gyöngyi-Fotó: Varga Márk