Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

„Aki nem tud hálát adni, az nem értékeli igazán amit kapott!” – Tanév végi Te Deumot tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Szakkollégiumi Te DeumDr. Németh Norbert igazgató atya a fenti gondolatokkal nyitotta meg a II. János Pál Katolikus Szakkollégium hálaadó szentmiséjét, amelyet május 18-án tartott a közösség Szombathelyen a Zárdatemplomban.

Szakkollégiumi Te DeumA szentmisén koncelebrált Ft. Bodorkós Imre atya is, aki a szakkollégium meghívott vendége volt erre az ünnepre. Megtisztelték jelenlétükkel az eseményt a szakkollégiumi kurzusok vezetői, külsős munkatársaink, egyetemi oktatóink. Különleges egybeesés volt a május 18-ai dátum, hiszen ezen a napon a szakkollégiumunk névadójának Szent II. János Pál pápának volt a születésnapja.

Homíliájában Norbert atya Pápai Joci Origo című slágeréből hozta a vezérgondolatot:

„Engem négyévesen megszólított az Isten (...)

Benne bízhatok, mindig az igazat mondja

Vele sírhatok, de az utat mutatja

Egy olyan szövetség, ami marad örökké

Fel nem áldozható, ő a legfőbb kincsem”

A szakkollégiumnak az egyik legfontosabb szerepe az, hogy azokká az értékes embereké tudjunk válni, akikké a Jóisten terve szerint lennünk kell. Valósítsuk meg ezt azokban a közösségekben, ahol vagyunk. Így a szakkollégiumban is formálódunk és minden évben gyarapodunk közösségi élményekben, lelkiekben és tudásban egyaránt.

Szakkollégiumi Te DeumA szentmisét követően a szakkollégiumban folytatódott a program. Az ünnepségen a szakkollégium egész közössége nevében Bodorkós Imréné munkatársunkat köszöntöttük. A szakkollégium Zsuzsa nénije a szakkollégium megalakulása óta dolgozott velünk és a tanév végén elhagyja közösségünket: számára a jól megérdemelt nyugdíjas pihenőévek következnek. Ezúton is szívből köszönjük munkáját és szeretetét, amit az évek során tőle kaptunk!

A II. János Pál Szakkollégiumért Alapítvány idén negyedik alkalommal írta ki a II. János Pál Kiválósági Ösztöndíját. Ebben az ösztöndíjban azokat a szakkollégistákat díjazták, akik kiemelkedő tudományos, közösségi, művészeti vagy sporteredményeket és sikereket értek el. Nagy Zsolt a kuratórium elnöke értékelőjében aláhúzta, hogy egyre jobb és profibb pályamunkák érkeznek. Mutatja ezt az idei rekordszámú díjazott is. Kiválósági ösztöndíjasaink a 2016/17-es tanévben: Horváth Csaba Csongor, Kardos Lilla, Laczkó Éva Mária, Pesti Arnold, Pongrácz Benedek, Szeiler Bálint és Teleki Blanka. Művészeti ösztöndíjban Vörös Bianka szakkollégista részesült. A díjazottaknak ezen a helyen is gratulálunk!

Szakkollégiumi Te DeumA vacsora megkezdése előtt még egy kedves kötelességének tett eleget Norbert atya, jelesül bemutatta a szakkollégium új munkatársát Krenner Róbertné Zsuzsát, aki a nyáron kezdi meg munkáját nálunk.

 
Szöveg: Gaspari Gábor, szakkollégiumi titkár-Fotó: Gaspari Balázs