Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Szent Imre Általános Iskola eredményei a hulladékhasznosítási versenyen

Hulladékhasznosítási verseny2017. május 13-án tartották a XVIII. Országos Technika Versenyhez kapcsolódva a Vas Megyei Hulladékhasznosítási Pályázat eredményhirdetését, melyen a jánosházi Szent Imre Általános Iskola diákjai szép sikert értek el. 

Hulladékhasznosítási versenyAz egész iskola bekapcsolódott a műanyag kupakoknak, kávékapszuláknak és az üdítős dobozoknak, valamint azok nyitófüleinek gyűjtésébe, melyekből a kézműves szakkörön használati- és dísztárgyakat, játékokat készítettek. A Kőszegen, a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben megrendezett kiállításon és versenyen a szép számú induló között az ötödik-hatodik osztályosok korcsoportjában Jankovics Dorina és Sarlós Kristóf megosztott I. helyezést, Nagy Noémi, Berghoffer Alexandra és Tárkányi Réka megosztott II. helyezést, Németh Veronika pedig III. helyezést ért el. A hetedik-nyolcadik osztályosok között Sámson Dóra I., Varasdi Bálint III. lett. Felkészítő tanáruk az iskola kézműves szakkörének vezetője, Bödörné Lakos Katalin.

A szellemiségében Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájához is kapcsolódó versenyt követően az elkészült tárgyakat Jánosházán, az iskolában is kiállították, így azokat a szülők és az iskola tanulói is megtekinthették.

Szöveg: Vargáné Steiner Gyöngyi-Fotók: Bödörné Lakos Katalin